dissabte, 10 novembre de 2012

COOKING CHALLENGE 30 - PUMPKIN PIE o PASTÍS DE CARABASSA

I en comptes de dedicar-se a ser feliç…buscava la manera d´amargar-se una miqueta. I  jo aquí donant lliçons de com aconseguir la felicitat. Com si en fos especialista. Com si la felicitat fos una assignatura obligatòria” (Jo confesso. Jaume Cabré)


Amb la quantitat de carabasses que arribem a tenir quan és l'època mai se m'havia ocorregut preparar aquestes típiques postres americanes. Per això, quan la Núria ens va proposar, per al repte de les Cooking Challenge d'aquest mes, fer un pumpkin pie no m'ho vaig pensar massa. Després de mirar varies webs em vaig decidir per la recepta de la Marta Stewart i la versió més bàsica de totes, sense crema de formatge o xocolata. 

No estava segura de si m'agradaria el sabor de la carabassa dolça, estic acostumada a menjar-la sempre en purés i altres receptes salades, però haig de confessar que em va sorprendre en positiu. Per no recarregar-la massa la vaig acompanyar únicament de nous, sense nata batuda a pesar d´aconsellar-ho totes les receptes americanes que vaig consultar, i crec que vaig encertar de ple, el contrast va ser deliciós.


PASTÍS DE CARABASSA

Ingredients per a la massa:
-180 grams de farina de rebosteria
-60 grams de farina integral
-1 culleradeta de sucre
-1/2 culleradeta de sal
-180 grams de mantega ben freda tallada a daus
-1 o 2 cullerades d'aigua molt freda

Ingredients per al farcit:
-300 grams de puré de carabassa
-3 ous
-150 grams de xarop d'Arce
-150 grams de llet
-1 culleradeta d'extracte de vainilla
-1 polsim de sal

Preparació:
Posar els ingredients de la massa en un bol i pastar-los fins a aconseguir una massa llisa. Embolicar-la en paper film i deixar-la reposar en la nevera una mitja hora. Passat aquest temps, treure-la i folrar amb ella un motlle de parets acanalades untat amb mantega.
Per fer el puré de carabassa, pelar-la, trossejar-la i passar-la per la batedora. Col·locar-la en un bol amb la resta d'ingredients del farciment i batre-ho tot junt. Emplenar amb aquesta barreja la massa reservada.
Coure la tarta a 180ºC uns seixanta minuts.


I els pastissos de carabassa de la resta de cookings?
-Núria
-Lourdes
-Ly
-Rosa
-Elvira
-Mercè
-Maragda


20 comentaris:

Núria ha dit...

Fantástica i les fotos son increibles de maques!! M'agrada molt la teva versió que puc adaptar fàcilent.

Ptons i gràcies per participar!

Núria ha dit...

M.jose..m,han agradar totes les propósitos de les revés como antes pero la teva pels ingredients que portà es la que provare, deliciosa...molts petons

Gemma ha dit...

Jo aquest tipus de tarta tampoc l'he fet mai, allò que dius, no ser si m'agradaria, abans prefereixo provar moltes altres receptes pendents, i com que a casa no crec que ningú m'acompanyés, doncs ho vaig deixant.
T'ha quedat preciosa!!! Per cert, perquè us quedi tan perfecte un cop treta del motlle, com és el motlle, es pot desemmotllar? N'ho he vist mai motlles de tarta desemmollable.
Bon cap de setmana, guapa!

Delicias Baruz ha dit...

Tiene que estar deliciosa, el aspecto es una maravilla. Un abrazo, Clara.

nee* ha dit...

mmm m'encanta aquest tipus de pastís, aquest any no n'he fet i me n'acabes de fer venir unes ganes... jejej.
T'ha quedat amb molt bona pinta i d'allò més fotogènica, i l'acompanyament de nous tot un encert. A mi tampoc em fa molt el pes acompanyarla amb nata o similars, però he de dir que amb formatge (tipo cheese cake) està realment deliciosa.
A veure si m'animo i en faig abans que acabi la tardor, l'he fet tants cops... però mai he trobat la ocasió de fer-li fotos per al blog.

Petonets!!

montsemorote ha dit...

Te ha quedado muy buena,nunca he hecho tartas con calabaza, pero viendo esto me dan ganas de probar.
Besos
Cocinando con Montse

La Quinta de Luculus ha dit...

Artista!!!!!!!

Plas plas plas! (aplaudiments meus i dels veïns!)

Has sabut fer el repte amb criteri que us agradaria i unes fotos que són una delícia de contemplar...

Besades!

Alisonhouse potingues y fogones ha dit...

Vaya pintaza que tiene la tarta. EL corte delicioso y las fotos una maravilla.
Besotes

Margarida ha dit...

I és que sovint les coses més senzilles són les més bones! A aquest Pie de carbassa no li calien més ingredients per fer-lo millor!
Petons

Fani Sixto ha dit...

Me ha encantado tu blog y todas tus recetas!!!
La tarta te ha quedado espectacular!!! Te robo la receta ok??
y me quedo por aquí para ver tus próximas entradas!!!
Petonets!!

Ana y Blanca ha dit...

Está todo perfecto, la tarta y los elementos que la rodean.
Buen fin de semana.
JUEGO DE SABORES

Joel Artigas ha dit...

Nyam, ostres quina bona pinta! Molt original :)

Mercè ha dit...

Maria José, ho veus com al final et va quedar genial?!!! :)
Jo, com tu, sense nata ni frosting. :)
Petons guapa!

Quo ha dit...

Otra recetuqui..... bien! como me voy a poner con todas las que tengo que preparar... jajaja... madre mía. Que pinta más rica, que tarta más rica y que bonitas fotos. Otra para el club de amigas de las calabazas!
Un besazo reina.

Yolanda Modamio Chamarro ha dit...

que rico!

La Cuina Violeta ha dit...

Maria José,
Quin pastís més bo. Jo faig servir la carabassa per a tot, però aquest pastís no l'he fet mai. Unes fotos magnífiques. Feliç setmana,
Nani

Lourdes Santos ha dit...

Mas perfecta imposible!!!!.... Tiene una pinta increíble. Besotes.

Elvira ha dit...

Si es que cuanto más sencilla mejor que mejor!! Sin natas ni frosting, al natural es donde se aprecia su mejor cara!! Unas fotos muy chulas!!! Un besazo

Maria Dolores ha dit...

Que buenos son los pasteles de calabaza y este te ha quedado chulisimo con ese borde tan rizado me encanta.
Besos

Ly ha dit...

Sigo sin poder traducir tu blog, mi ordenador está loco, pero como tengo que llevarlo al médico le preguntaré también por esto :(( (seguro que me falta algún programa o vete tu a saber, que malo es no saber)
Esta tarta debe estar muy buena, pero con lo que se me ha hecho la boca agua es con tu brownie, jooo pero que bueno ha de estar!!!
bssss